24 грудня 2016 року в день народження В'ячеслава Чорновола, біля пам'ятника йому на вул.Михайла Грушевського в Києві було відзначено премією ім. В'ячеслава Чорновола відомого письменника і вченого, доктора філософських наук, професора Олега Гриніва за літературний твір "Маєстат національної гідності".

Диплом про присвоєння літературної премії Народного руху України і Національної спілки письменників вручив голова Народного руху України Василь Куйбіда. Привітав лауреата голова НСПУ Михайло Сидоржевський. Від правління Товариства "Знання" України лауреата привітали голова правління, член-кореспондент НАПН України Василь Кушерець, і учений секретар правління Товариства, заслужений журналіст України Василь Василашко.

Олег Гринів повідомив, що грошову винагороду передає воїнам АТО і редакціям газет "Літературна Україна" і "Літературна газета".

Висловлюємо вітання Олегу Гриніву з високою нагородою і з Новим Роком та Різдвом Христовим і від прес-служби правління Товаристіва та принагідно публікуємо його рецензію на книжку "Донбасс, одумайся", видану видавництвом "Знання України" (подається нижче).

Прес-служба правління Товариства "Знання" України