7 липня 2015 року в конференц-залі правління Товариства «Знання» України педагог і психолог Степанова Людмила Андріївна прочитала лекцію «Проблеми сучасної сім'ї, відносини батьків і дітей». Представив лектора і був ведучим цього заходу учений секретар правління Товариства «Знання» України, заслужений журналіст України Василашко Василь Федорович.

Степанова Л.А. висвітлила тенденції розвитку і занепаду традиційної сім'ї, розвитку нових форм сім'ї і подружніх стосунків, ризики нових подружніх взаємин для повноцінного відтворення нових поколінь. Людмила Андріївна охарактеризувала з рекомендаціями сімейні, партнерські відносини між чоловіком і жінкою, розкрила досвід вчених щодо таких відносин між чоловіком і жінкою, ілюструючи сказане відеозаписами ілюстративного матеріалу, в тому числі текстами висновків відомих педагогів і психологів.

Василашко В.Ф. підкреслив актуальність теми про сучасну сім'ю, значення висвітлення впливу батьків, їхнього прикладу, їхніх сімейних стосунків на дітей, Ведучий відмітив роль сімейного виховання у становленні і розвитку молодого покоління в контексті принципу «Благополучна сім'я – благополучні діти» і, навпаки: «Неблагополучні діти – як породження неблагополучних сімей». Василашко В.Ф. позитивно оцінив лекцію, запропонував продовжити читати такі лекції про сучасну сім'ю студентам Університету сучасних знань Товариства, які цього разу були відсутні із-за канікул.

Лекція сподобалась і слухачам. Серед яких було більше людей старшого і середнього віку, навіть уподобав лекцію народний художник, член хору «Чумаки» Микола Стратілат.

Пропонуємо відеозапис лекції Степанової Л.А.

Прес-служба Товариства «Знання» України