На засіданні Президії правління Товариства "Знання" України, що відбулося 25 грудня 2015 року, яке провів Президент Товариства академік НАН України, академік НАПН України, Василь Кремень, роглянуто низку питань.

За його доповіддю та голови правління Товариства Василя Кушерця й ученого секретаря Василя Василашка ухвалено рішення про проведення 2-го Пленуму Товариства "Знання" України у другій половині січня 2016 року з порядком денним "Про розвиток національно-патріотичного виховання населення засобами науково-просвітницької діяльності організацій Товариства "Знання" України". Члени Пленуму обговорять також інформацію про роботу правління Товариства в 2013- 2015 роках.

На засіданні президії правління розглянуто діяльність Рівненської обласної організації Товариства "Знання" України у поширенні наукових знань у світлі рішень VI з'їзду Товариства "Знання" України. Заслухавши та обговоривши доповідь голови правління обласної організації Людмили Авсюкевич, президія відзначила позитивну практику поширення медичних знань в області, проведення року Тараса Шевченка, оточення увагою воїнів АТО, переселенців з Донбасу, профілактики захворювань, спричинених Чорнобильською катастрофою.

В ухваленій постанові рекомендовано посилити роботу з національно-патріотичного виховання молоді, активніше залучати до читання лекцій учених і викладачів вищих навчальних закладів області, співпрацю з обласною адміністрацією в плані зміцнення матеріальної бази науково-просвітницької діяльності.

На президії заслухано інформацію уповноваженої особи засновника - Товариства "Знання" України" Валентина Глушка, заступника голови правління Товариства "Знання" України про роботу Університету сучасних знань, заступника голови правління Товариства "Знання" України Анатолія Мороза про зміни в організації виробництва та праці в Українському будинку економічних та науково-технічних знань Товариства "Знання" України (УБНТЗ), затверджено накази голови правління Товариства "Знання" України, що видані в період між засіданнями президії правління.

Прес-служба Товариства "Знання" України

25.12.2015 р.