14 вищих навчальних закладів та Харківський планетарій стали ініціатором вечірнього дійства, яке назвали фестивалем «Ночі науки».

Розпочалося це дійство з Харківського національного медичного університету імені В.Н. Каразіна, де в зазначену вечірню годину зібралися старшокласники, студенти, та малеча з батьками.

Розпочалося знайомство з кафедрами, лабораторіями, оглядом музею археології. А ті, хто мріяв побачити гоночні автомобілі та машини «на азоті та електриці», прямував до Національного автомобільно-дорожнього університету. Свої двері відкривали й інші навчальні заклади.

Організатори акції, окрім широкої реклами про неї, потурбувалися й про підвезення охочих у вечірні години, коли студенти відпочивають, у центр міста, до вищих навчальних закладів. Навіть організували спеціальні зупинки транспорту.

Такий захід у Харкові проходить уже втретє.

Цього разу його почесним гостем був генеральний консул Німеччини в Донецьку Вольфганг Мессінгер із дружиною. Практика «Ночей науки» і запозичена з його легкої руки. В Німеччині «Ночам науки» вже десять років. Консул став одним із співорганізаторів акції. На відкритті заходу в Харківському планетарії він сказав, що в Німеччині нині в ньому беруть участь багато міст, серед яких Берлін, Мюнхен, Нюрнберг, у харківських університетах він побачив тисячі школярів, що свідчить, що мета досягнута: «завдяки фестивалю харків’яни і гості можуть ознайомитися з новими досягненнями вишів, сучасними науковими проектами і просто приємно провести час”.

«На мій погляд, це казка, яка народилася для того, щоб стати реальністю. Реальністю вона стала завдяки нашим німецьким партнерам, ректорам, викладачам, студентам», - підсумував подію заступник Харківського голови Ігор Терехов (за матеріалами ЗМІ).