Винахідник з України Сергій Лагунов вирішив дві проблеми: переробки відходів і безпечного палива.

Газ він одержує з дров, вугілля і пластикових пляшок. За допомогою винаходу можна опалювати будинок і навіть одержувати електроенергію. Щоб будинок був теплим протягом місяця вистачить лише двох тонн сміття. З одного кг сировини можна одержати більше двох кубометрів газу.

Створений винахідником газогенератор розрахований на роботу 5-кіловатного бензогенератора протягом 8 годин. Можливо також одержувати електроенергію. Для цього потрібно газогенератор перевести на відповідний режим і він 8 годин постачатиме електроенергію. Майстер удосконалив методику добування газу.

Винахідник також установив газовий генератор у свій автомобіль. На сто км дороги потрібно 35 кг дров. Це – економно й екологічно.

Сергій Лагунов розповів, що однієї порції дров вистачає на сто км шляху, коли він їде 90 км/год. Він вважає, що недалеко той час, коли можна буде використовувати його метод повсюдно. Він шукає інвесторів, які допомогли б запровадити винахід у життя у великих масштабах.

Така інформація з’явилася за підписами Гаухар Сарсенбаєва, Жасин Біркенова, Михайла Міщенка на казахському порталі (Посилання).