29 січня 2019 на Аскольдовій могилі відбулося вшанування пам'яті героїв Крут. Віддати честь крутівцям прийшли представники патріотичних політичних і громадських організацій, серед яких були і члени ВГО Товариство "Знання" України: голова правління Покровської організації, член президії Товариства "Знання" України Володимир Алтухов і студент юридичного факультету університету сучасних знань Юрій Мирутенко.

101рік тому, 29 січня 1918 року, українці стримали наступ ворога на Київ, проявивши жертовність і героїзм заради незалежності України. На залiзничнiй платформi в Крутах перебувало до 520 українських воякiв, юнакiв і студентiв, озброєних 16 кулеметами та однією гарматою. Росіяни вдесятеро переважали, мали бронепотяг та артилерію.

Бій під Крутами став боєм за майбутнє України.

Завдяки звитязі та сміливості українських вояків ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на кілька днів, коли тривали переговори між Українською Народною Республікою і країнами Четверного союзу. Важливо було, аби на той момент українська столиця перебувала під контролем Центральної Ради. 9 лютого 1918 року Брестський мирний договір було підписано. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.

Минуло 101 років, а ми знову змушені боронити свою незалежність від того ж лютого й підступного московського ворога ціною значних людських жертв. Але сьогодні перемога буде за нами! Слава Україні!