З лекцією на тему «Скіфский золотий лист Олександра Македонського» виступив перед студентами Київського коледжу Університету учасних знань автор серії книг на цю тему, голова правління громадської ради з питань мінеральних ресурсів Товариства «Знання» України, доктор геолого-миінералогічних наук, почесний розвідник надр Володимир Пунько.

Сприяли проведенню цього заходу працівники бібліотек Голосіївського району Зоя Логвиненко, Людмила Цендровська та громадський діяч, директор галереї творчості інвалідів «Ми духом незламні» Жорж Шанаєв, які є організаторами виступів лектора в школах та навчальних закладах району.

Лектор розповів про зміст свого науково-публіцистиного роману, який складається із декількох книг, в яких розповідається про походи відомого полководця минулих часів Олександра Македонського, який любив збирати як трофеї на завойованих територіях золоті вироби. Він здійснив досить багато походів. Воював на Істрі, завоював Персію. Подвиги Олександра Македонського розпочалися з моравського краю –Македонії.

Подорожуючи шляхами, які долав із своїм військом полководець, автор книг описує можливі давні пригоди, зустрічі, які відбувалися майже дві з половиною тисячі років тому, зазначає, що географічний ландшафт місцевостей, де воював та зупинявся Олександр Македонський, майже не змінився, а старовинне свято Марцишор та інші свята і традиції збереглися і побутують і тепер.

Прес-служба правління Товариства «Знання» України

6.06.2018 р.