Президент Товариства «Знання» України, президент НАПН України, академік НАН України, доктор філософських наук, професор, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки Кремень Василь Григорович виступив у Товаристві на тему: «РОЗВИТОК ОСВІТИ В УКРАЇНІ В ЧАС ЦИВІЛІЗАЦІЙНИХ ЗМІН» (6.04.16).

У лекції Кремень В.Г. підкреслив значення навчання протягом усього життя, особливо тепер, у час цивілізаційних змін, роль знань у всебічному розвитку сучасної особистості, громадянина України, самої України як країни, яка тривалий час була позбавлена незалежного розвитку і тепер мусить надолужувати прогаяне, розвиватися в умовах гострої конкуренції з іншими державами, які давно незалежно, більш повноцінно розвиваються і «зайняли свої місце під сонцем», за труднощів, пов’язаних з агресією РФ і заколотом сепаратистів у Криму і на Донбасі.

Відомий вчений і громадський діяч підкреслив значення збереження і розвитку національної ідентифікації в сучасному глобалізованому світі, виховання патріотизму, вільне володіння рідною, державною українською мовою, за неодмінного вивчення зарубіжних мов, насамперед англійської мови як мови міжнародного спілкування, мови для вільного порозуміння і взаємодії з навколишнім світом.

Кремень В.Г. зупинився на значенні освіти у підготовці до життя, до його конкретних умов, на ролі освіти самопізнанні і розвинути своїх нахилів та здібностей, в оволодінні потрібними професіями відповідно до суспільних потреб.

Президент НАПН України розповів і про проекти програм щодо переходу учнів України до навчання у 12-річній школі, яка може краще готувати учнів до самостійного життя у сучасному суспільстві.. Лектор підкреслив вагому роль Товариства «Знання», яке поєднує в своїй діяльності наукове просвітництво з освітою населення.

Зустріч вів голова правління Товариства «Знання» України, президент Університету сучасних знань, доктор філософських наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Василь Іванович Кушерець. На лекції були присутні працівники правління Товариства, ректор УЗС професор Ведєрніков Юрій Анатолійович, викладачі університету, слухачі лекторіїв Товариства, солісти хору «Чумаки».

В.Ф. Василашко,

учений секретар правління Товариства «Знання» України