У лекторії Товариства «Знання» України «Трибуна українознавця» прочитав лекцію на тему «Знайдено сенс життя людини» директор Інституту проблем штучного інтелекту Міністерства освіти і науки України і Національної академії наук України, член-кореспондент НАН України, заслужений діяч науки і техніки України, доктор технічних наук, професор богослов’я Анатолій Іванович Шевченко.

Ведучий лекції – голова правління Товариства «Знання» України, президент Університету сучасних знань, член-кореспондент НАПН України, доктор філософських наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Василь Іванович Кушерець.

Розкриваючи тему, лектор зазначив, що люди і філософи упродовж багатьох століть намагалися знайти відповідь на питання «в чому ж сенс життя?» Про це йдеться у багатьох релігійних вченнях. Основним постулатом є те, що створив цей світ і людину в ньому один Творець, який усім і править. І завдання людини наблизитися до Творця, творити добро, боротися зі злом. Створений світ системний і гармонійний, живе і розвивається і для людей ще далеко не відкритий, хоча людство у пізнанні світу вже досягло багато - в астрономії, будові атома та в інших сферах.

Відомі конкретні досягнення у створенні помічників людини – механічних роботів. Проблемою стало те, чи зможе робот замінити людину як особу інтелектуальну, відтворити таке властиве людині поняття як совість.

Питання відкрите і над цим вчені працюють.

Повертаючись до Творця, лектор зазначив, що Бог дав людині свободу волі аби вона розвивала Любов до Бога і вдосконалювалася, ставала високо духовною особистістю, перемагала зло. В цьому високе покликання людини. Бог є любов. Любов допоможе у розв’язанні багатьох проблем.

Прес-служба правління Товариства «Знання» України

13.03.2017 р.