19 вересня 2017 року у коференц-залі Товариства «Знання» України відбулася презентація четвертої книги доктора фізико-математичних наук, професора, активіста Товариства «Знання» України, невтомного відкривача забутих імен діячів науки Василя Андрійовича Шендеровського «Нехай не гасне світ науки».

Зібралося багато друзів, тих, хто допомагав йому у збиранні матеріалів, у підготовці їх до друку, активістів Товариства.

Ведучий - голова Товариства «Знання» України, президент Університету сучасних знань, член-кореспондент НАПН України, заслужений діяч науки і техніки Василь Кушерець розповів про видавничу та просвітницьку роботу автора книги, коротко сказав про заходи, які проводить Товариство найближчим часом.

Про спільну працю з автором книги над передачею, яка звучала на базі матеріалів перших трьох книги упродовж 5 років розповіли заслужений журналіст України, радіожурналістка Емма Бабчук, редактор Українського радіо Тетяна Войцещук. .Літератор, літературознавець Василь Яременко зазначив, що Василь Андрійович здійснив подвиг, відкривши майже двісті імен тих українців, які і в неволі майстрували крила й вибиралися на волю, і зробили багато для України і світу, про них має знати побільше людей і в Україні і за кордоном, висловив побажання авторові.

Всі виступаючіпісля детальної розповіді самого автора про свою четверту книгу бажали йому здоров’я, довгих років життя і продовження збирати матеріали для нової книги.

Прес-служба Товариства «Знання» України

20.09.2017 р.