У конференц-залі Товариства «Знання» України 10 жовтня відбувся, як на мою думку, досить цікавий семінар, в якому взяли участь студенти коледжу та Університету сучасних знань. На ньому йшлося про воду як найнеобхіднішу складову життя.

Відкрив семінар Василь Кушерець, голова правління Товариства «Знання» України, президент Університету сучасних знань, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук, доктор філософських наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України. Він зазначив, що вода відіграє важливу роль для всього живого, що й люди складаються в основному із води, закликав бережно до неї ставитися.

Директор коледжу Університету сучасних знань Тетяна Петровська відзначила необхідність розуміння кожним значення води з точки зору екології навколишнього середовища, збереження, не засмічування водойм, річок, бо запаси води не вічні.

Основну тему «Вплив водних ресурсів на навколишнє середовище» розкрили кандидат хімічних наук, автор підручників і наукових статей, викладач університету сучасних знань Олег Вдовенко, кандидат хімічних наук, доцент кафедри хімії Національного педагогічного університету ім. Драгоманова Вікторія Богатиренко і викладач природничих дисциплін, керівник наукового гуртка Малої академії наук учнівської молоді Київської області Олена Фоміна.

Про визначення вмісту нітратів у воді з різних джерел водопостачання, експрес-контроль вмісту фосфату у воді з власного досвіду на семінарі розповіли учениця 10 класу спеціалізованої школи з поглибленим вивченням англійської мови №254 Святошинського району Анна Гусак, завідувач відділення хімії та біології, керівник секції хімії Київської Малої академії наук Вікторія Черненко .

Керівник наукової лабораторії «Аква» Борис Вихованець виступив з темою «Вплив різних форм води на навколишнє середовище».

Підбив підсумки роботи семінару учений секректар Товариства «Знання» України, заслужений журналіст України, член президії Малої академії наук України Василь Василашко.

Безперечно, що учасники семінару – студенти коледжу та університету почули багато цікавого та корисного, про це вони говорили після його закінчення в інтерв’ю.

Прес-служба правління Товариства «Знання» України

(Любов Галян, студентка 4 курсу коледжу УСЗ).