Про це говорив доктор богослов’я, професор Віктор Веряскін, який виступив у лекторії Товариства «Знання» України «Трибуна вченого» 22 грудня 2017 року.

Ведучий – голова правління Товариства «Знання» України, Президент Університету сучасних знань, член-кореспондент НАПН України, доктор філософських наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Василь Кушерець.

Лектор зазначив, що Московська православна церква, яка з усіх сил намагається підкорити українських мирян, формально немає для цього жодних юридичних підстав, бо вона існує з 1589 року фактично в географічних межах колишнього Московського князівства без території Прибалтики та України. Говорив також про роль просвітителів Кирила і Мефодія у формуванні слов’янської писемності, здійсненні релігійних обрядів рідною мовою, уточнював поняття «церква» і «храм» та ін.

Віктор Вєряскін наголосив на необхідності створення та розвитку богословського просвітництва серед населення України, відкриття богословських відділень в університетах.

Детальний зміст лекції В. Вєряскіна у відеозапису.

Прес-служба правління Товариства «Знання» України

26.12.2017 р.