Випробування найпотужнішого на сьогоднішній день прискорювача пройшли на тестовому полігоні в штаті Юта.

Національне аерокосмічне управління США (NASA) провело випробування твердопаливного прискорювача для ракети Space Launch System (SLS), призначеної для пілотованої марсіанської місії, йдеться на сайті відомства, – передає N+1.

Випробування найпотужнішого на сьогоднішній день прискорювача, позначені QM-2, пройшли на тестовому полігоні компанії Orbital ATK в Промонторі, штат Юта. Закріплений горизонтально двигун довжиною 47 метрів успішно пропрацював розрахункові дві хвилини. Максимальна тяга перевищила 1600 тонн. Ці випробування стали другими і останніми з проведених на Землі. Їх метою було перевірити роботу прискорювача на нижній межі температури палива – 4,4 градуса Цельсія. Для цього пристрій охолоджували протягом майже двох місяців. Перші випробування QM-1, що відбулися в березні 2015 року, пройшли на верхній температурній межі – 32,2 градуса Цельсія.

SLS, розрахована на доставку людей і значних обсягів вантажу до різних об'єктів Сонячної системи, буде оснащена двома подібними прискорювачами. Випробувальний політ ракети з космічним кораблем Orion (Exploration Mission-1) запланований на кінець 2018 року.

Останні на даний момент вогневі випробування основних двигунів SLS під назвою RS-25 відбулися на платформі А-1 в космічному центрі Джона Стенніса в Міссісіпі («Новини науки і техніки», 06.2016).