Прокидатись краще від приємного запаху, чим від набридливого дзвінка, чи улюбленої пісні, яка згодом остогидне. Чи не так? Справді, такий ранок був би кращим? Така забаганка стала реальністю.

В 2015 р. французький студент Гійом Ролан винайшов будильник, який робить ранковий підйом завдяки ароматові. Цей винахід він придумав у свої 18 років і назвав його «SensorWake». Сам студент стверджує, що його винахід допоможе не тільки розбудити людину, але й зробить його пробудження набагато приємнішим за допомогою особливого аромату.

"У напружений для нас час у кожного повинна бути можливість зустріти новий день з гарним настроєм для того, щоб провести його плідно і бадьоро", - вважає молодий винахідник.
Ароматний будильник «SensorWake» має досить масивний пластиковий корпус розміром 120 х 80 х 85 мм, цифровий дисплей з великими цифрами класичного типу. Підключається до електромережі під час роботи Запах можна змінити за допомогою різних картриджів з ароматами моря, кави або, навіть, запахом грошових купюр. Для впевненості пробудження через деякий час спрацьовує звуковий сигнал (Підготувала студентка 2-го курсу Київського коледжу УСЗ спеціальності «Видавнича справа та редагування» Катерина Грамма за мареріалами ЗМІ).