Книга «Завжди сучасний: Тарас Шевченко в просторі та часі» присвячена 200-річчю від дня народження Великого Кобзаря.

Автор книги доктор філософських наук, професор, голова правління Товариства «Знання» України Василь Кушерець. Два роки він багатогранно досліджував життя і творчість Т.Г. Шевченка - з погляду науки, освіти, філософії,історії.

Книга написана доступною мовою і є зрозумілою, як для студентів, так і школярів.

З іменем Тараса Григоровича ми пов'язуємо національно - визвольні і революційні змагання декількох поколінь українців. Також, відстоювання державної незалежності та національної духовності. І врешті-решт - існування самої української нації.

Теми які висвітлює великий Кобзар, тісно переплітається з тим, що діється в наш час. Саме в цій книзі В. Кушерець показує, як сьогодні вожаки сучасної імперії намагаються затоптати нашу гідність, честь, свободу.

Автор уміло поєднує Шевченківський погляд через століття з нинішнім станом українського суспільства і наслідками політичного хаосу.

Василь Кушерець намагається донести масам образ Т.Г. Шевченка не тільки, як видатну особу. Він хоче, щоб кожен відчув,що в його серці горить патріотичний вогонь великого Кобзаря і борця на незалежність споконвічного духу свободи. Як каже автор: «Ми сильні правдою! Ми сильні добротою! Гідністю! Сумлінням! Духом!»

Нинішній тираж видання складає тисячу примірників. Це дуже мало. Адже саме така книга має бути доступною широкому колу читачів.

Студентка III курсу

спеціальності «Видавнича справа та редагування»

Червінська Святослава