Ivan Dziuba 2004

Дорогий Іване Михайловичу! Святкуємо Ваше 90-річчя як ювілей епохальної особистості, вірного сина України! Починаючи із всесвітньо знаної книги «Інтернаціоналізм чи русифікація?», Ваші твори ставали подіями для борців за волю, українських патріотів у науковому просвітництві і освіті.

Ви як один з найвідоміших дисидентів десятиліття викликаєте заслужену повагу глибоким вивченням розвитку України, радикальними висновками щодо його поліпшення у сфері мови, культури, науки. Тож від Товариства «Знання» України ми з особливою сердечністю вітаємо Вас зі славним ювілеєм як академіка НАН України, одного з перших Міністрів культури України, потужного енциклопедичного дослідника, борця за повноцінну незалежність України.

Віримо, що ви і надалі докладатимете зусиль для утвердження в суспільній свідомості тих ціннісних орієнтирів та пріоритетів, які б стимулювали колективну волю та енергію суспільства до національного відродження і державного самоствердження.

Щиро бажаємо Вам міцного здоров’я, снаги й наснаги, щоб продовжувати бути моральним авторитетом нації і її духовним мобілізатором! Від душі зичимо Вам миру, добра, родинного щастя, нових творчих звершень в ім’я рідної України!

Президент Товариства «Знання» України, президент НАПН України,

академік НАН України і академік НАПН України В.Г. Кремень

Голова правління Товариства «Знання» України, президент Університету сучасних знань,

член-кореспондент НАПН України В.І. Кушерець

Учений секретар правління Товариства «Знання» України,

заслужений журналіст України В.Ф. Василашко

26. 07. 2021 року.