Надрукувати
Перегляди: 1153

Херсону потрібен сучасний планетарій як важливий елемент освітньої та культурної інфраструктури - такий меседж сьогоднішньої зустрічі з міським головою Херсона Ігорем Колихаєвим.

Зробити цей освітньо-науковий заклад дійсно цікавим для відвідувачів усіх вікових категорій, привабливим ззовні та усередині висловили бажання представники власника будівлі планетарію - товариства «Знання» України. Голова правління товариства, член-кореспондент НАПН України Василь Кушерець, заступник голови правління товариства Анатолій Мороз презентували Ігорю Колихаєву, секретарю міської ради Галині Луговій, виконуючому обов'язків заступника міського голови Сергію Циганку свою концепцію майбутнього розвитку установи, спираючись на досвід київського планетарію, який успішно працює та став однією з улюблених локацій для містян та гостей столиці.

Дякуючи колективу херсонського планетарію, який 25 років тому взяв об'єкт в оренду, вдалося зберегти установу, вести просвітницьку, наукову роботу, знайомити молодь з такою цікавою наукою як астрономія. І це вже немало, виходячи із того, що культура, освіта завжди потребували підтримки і не завжди її отримували.

Херсонський державний університет пов'язує з товариством «Знання» багаторічна співпраця. У перспективі наші науковці мають можливість надавати методичну допомогу у розробці сучасних інтерактивних освітніх програм для глядача планетарію.

На зустрічі ми почули повну підтримку від міської влади, бо є зацікавленість у залученні дітей шкільного віку, вихованців закладів позашкільної освіти до співпраці з планетарієм, а це, у свою чергу, популяризація природничих та точних наук. Отже, подальше спілкування між представниками товариства «Знання» та міської влади має перейти у практичну площину створення та реалізації плану спільних дій.

Мали можливість також познайомити гостей з Херсонським державним університетом. Їх зацікавила побудова системи освітнього процесу в нашому закладі, робота з навчальними платформами, забезпечення відкритого доступу до інфраструктури для людей з особливими потребами.

imagekherson

imagekherson2

imagekherson3