Надрукувати
Перегляди: 5329

Продовжуючи шефську науково-просвітницьку і культурно-освітню діяльність в зоні АТО, правління Товариства "Знання" України передало 26 листопада ц. р. кілька сотень книг, випущених видавництвом "Знання України", - у Краматорськ керівнику активістів Товариства у цім місті Ірині Сидоренко, яка нині успішно провела Другий фестиваль мистецтв пам'яті Героя Небесної Сотні, Героя України Івана Пантєлєєва - для воїнів АТО і громадськості міста.

Серед книг, які були вручені воїнам АТО і учасникам Фестивалю, був поетичний збірник місцевих авторів в авторській редакції "Донбасс, одумайся!". Книжка презентує поезії таких авторів: Героя Небесної Сотні, Героя України Івана Пантєлєєва, а також вбитого снайпером на вул. Інститутській 20 лютого 2014 року, 16-річного патріота, закатованого ДНР-ськими бандитами Степана Чубенка, невтомних волонтерів ВР "Краматорські бджілки" Юрія Воловича, Юрія Літвінова, Ігоря Мєшалкіна, а також Миколи Супліченка і учениці 2-класу ЗОШ №3; твори донбасівців спрямовані проти агресії РФ у Донбасі і ворожої діяльності московських поплічників, місцевих сепаратистів. Передмову до книжки написали поет Василь Василашко і вчений-філософ Василь Кушерець.

Учасникам фестивалю також було подаровано особливо актуальну в день Голодомору книжку "Голодомор на теренах Поділля і Донбасу", аписану на основі документів і переказів українців, що дивом вижили в 1932-1933 рр. Це брошура журналістів Василя Василашка і Петра Швеця з передмовою голови правління Товариства "Знання" України Василя Кушерця на основі документів і переказів українців, що дивом вижили в 1932-1933 рр. У Краматорську з вдячністю були сприйняті -відео і аудіокасети для виховання і навчання дітей та молоді, а також книжки Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка, авторами яких є відомі українські письменники, ідеологи боротьби за незалежність України. Від правління Товариства "Знання" України вручив дарунки і привітав учасників Фестивалю в Краматорську голова правління Київської міської організації Товариства "Знання" України, заслужений діяч мистецтв України, письменник Василь Неволов. На концерті були присутні і виступали гості з -за кордону, автори книжки "Донбасс, одумайся!", нові вірші "Станси" читав Юрій Літвінов. Успішно виступили з піснями і читанням віршів учні ЗОШ №8, машинобудівного технікуму та інших навчальних закладів міста. Вітаємо колег у Краматорську із проведенням Фестивалю, із вшануванням Героя Небесної Сотні, Героя України Івана Пантєлєєва!

Прес-служба правління Товариства "Знання" України