Американські вчені доповнили список негативних наслідків глобального потепління ще одним пунктом.

Тема наслідків глобального потепління давно турбує як звичайних жителів нашої патенти, так і світове наукове співтовариство. Між тим заходи з боротьби зі змінами клімату вживаються мінімальні, а список негативних наслідків цього процесу продовжує розширюватися.

Як пише The Times, під час останнього дослідження американські екологи вияснили, що вже до кінця поточного століття через глобальне потепління на Землі відбудеться зниження на 11% кількості днів, коли рослинність зможе нормально розвиватися.

Внаслідок цього, на думку спеціалістів, рослини перестануть виконувати свої звичайні функції – поглинати вуглекислий газ і досить вірогідно, що вони, навпаки, почнуть його виробляти. В такому випадку парниковий ефект може лише посилитися, що призведе до значного погіршення ситуації.

Вчені пояснюють, що це найгірший сценарій розвитку подій, якого варто чекати тільки у тому випадку, якщо людство і далі буде вживати лише мінімальних заходів у боротьбі зі змінами клімату.

Американські спеціалісти переконують, що такі наслідки можна попередити, якщо вже зараз жителі нашої планети почнуть застосовувати заходи, що здатні знижувати вплив діяльності людини на природу. За словами екологів, навіть незначні зусилля в цьому напрямі, допоможуть рослинному світові справитися із можливими наслідками (informing.ru, 15.06.2015).