Під таким заголовком в УНІАН з’явилася стаття, в якій пишеться про те, що система штучного інтелекту, яка генерує реалістичні історії, вірші й статті, була оновлена. Генератора тексту створила компанія OpenAI. Оригінальна версія машини була визнана «надто небезпечною», щоб її оприлюднювати.

Однак, нова більш потужна версія штучного інтелекту, яка здатна писати фальшиві новини чи спам в соціальних мережах, все ж була. Її тренували за допомогою бази даних з 8 мільйонів сайтів. Вона здатна адаптуватися під стиль і суть даного тексту, закінчити вірш Вільяма Шекспіора чи написати статтю. Технічне видання The Next Web оцінило оновлення так: «Ця версія працює майже чудово для використання в якості загального штучного інтелекту для генерації текстів. Але це майже.». Автор статті Трістан Грін сказав: « Я боюся GPT-2 тому, що це той вид технологій, які злі люди будуть використовувати для маніпуляції населенням. І, як на мене, це небезпечніше, ніж будь-яка зброя».

Професор комп’ютерних наук Університету Шеффілда Ноел Шаркі теж провів власні випробування системи й залишився не дуже задоволеним (за матеріалами www.unian.ua/science/10664166-shtuchniy-intelekt-navchi, 27.08.2019).