На Черкащині бюджетні установи вчаться економити на закупівлях, запроваджуючи електронну систему ProZorro. В результаті заощаджується від 5 до 20 % бюджетних коштів. Ця система вже практикується й в інших областях. За висловлюваннями посадовців області, перевагами системи є простота доступу, підвищення конкуренції серед учасників, анонімність, що ускладнює можливість змови учасників.

За проектом «Електронна влада», що запрацювала в департаменті екології Дніпропетровської облдержадміністрації, зводиться до мінімуму контакт чиновника і підприємця. Після двотижневого тестування електронна система запрацювала як швейцарський годинник, підтверджує керівник департаменту Руслан Стрілець. Він відзначає, що це «повноцінна електронна адміністративна послуга».

Підприємство подає декларацію за допомогою електронного цифрового підпису, а фахівці у такий самий спосіб надсилають позитивний результат. Залишається лише роздрукувати документ – і декларація на руках. І все це без черг, часу на дорогу і, найголовніше, без помилок, які були причинами нескінченних відмов (за матеріалами ЗМІ).