Дослідники з Плимутського університету поділилися своєю новою розробкою, яка, на їхню думку, допоможе поліпшити безпечність даних, що використовуються в кримінальній сфері.

Технологію назвали GOTPass, що складається з графічного пароля, зображень і одноразового пароля. Учені стверджують, що такий спосіб аутентифікації значно надійніший і простіший від стандартного пароля. Під час першого налаштування GOTPass-користувач має намалювати паттерн на полі 4х4, що схожий до пароля в Android. Далі йому буде запропоновано дві категорії, в яких нараховується по 30 зображень, і в кожній з них людині потрібно вибрати лише одну картинку.

При вході в систему користувачеві потрібно буде ввести логін і паттерн. Після цього на екрані з’явиться 16 картинок, з яких 2 є правильними, а 14 - помилковими. Якщо користувач вибере картинки, вказані при установці, він одержить пароль, який потрібно ввести в спеціальне поле.

На практиці цей процес займає не більше часу, ніж звичайне введення пароля. Розробники стверджують, що цей метод аутентифікації по-справжньому безпечний. На даному етапі тільки 23 спроби зламування (3,33%) з 690 були успішними  (Джер.: http://igate.com.ua/lenta/12320-uchenye-pridumali-novyj-sposob-graficheskoj-autentifikatsi, 28.12.2015).