96371398 1674723152666201 6202421061665947648 n8–9 травня Всеукраїнська громадська організація Товариство «Знання» України, Університет сучасних знань Товариства спільно з усіма громадянами країни вшановують День пам'яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні ми гідно відзначаємо подвиг українського народу, його визначний внесок у перемогу антигітлерівської коаліції, висловлюємо щиру повагу усім борцям проти нацизму, увічнюємо пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності.

У війні з нацизмом взяли участь понад 7 млн українців у збройних силах СРСР, антигітлерівської каоліції, визвольних рухах. Нацисти знищили понад 700 міст і містечок, 28 тисяч сіл України. Сукупні демографічні втрати України у 1939-1945 рр.- понад 8 млн осіб. На поповнення цих демографічних втрат Україні знадобилося до 25 років.

Наш священний обов’язок – посилювати турботу про ветеранів війни, учасників українського визвольного руху, жертв нацизму, утвердження спадкоємності традицій героїв війни - переможців нацизму та нинішніх захисників Вітчизни, консолідація суспільства навколо ідеї захисту України. Слава переможцям у Другій світовій війні, слава нинішнім мужнім захисникам суверенітету і державної цілісності України!

Президент Товариства «Знання» України,

президент НАПН України,

академік НАН України

В.Г.Кремень

Голова правління Товариства «Знання» України,

президент Університету сучасних знань,

член-кореспондент НАПН України,

професор, доктор філософських наук

В.І.Кушерець

Учений секретар Товариства «Знання» України,

письменник, заслужений журналіст України

В.Ф.Василашко