tvorДорогий Валерію Олександровичу! Щиро поздоровляємо Вас, Ваших рідних, земляків із села Зелена на Хмельниччині, з Вашим днем народження!

Шануємо Вас як відомого діяча української культури, видатного художника, чиї, відомі у світі картини, візуалізують історію України, вияскравлюють Шевченкіану, відкривають Голодомор, зачаровують красою рідного краю. Виставки своїх шедеврів Ви часто демонстрували разом з Товариством «Знання» України! Цінуємо Вас як людину великої душі, як унікальний талант українського патріота, лектора, лірика, митця невичерпної енергії!

Ваша універсальність визначається образотворчим, синтетичним вираженням авторських концепцій, цілісним баченням повноти людського буття в гармонії з природою. А вияв унікальності - в індивідуальній художній манері, з устремлінням до філософського та психологічного образно-асоціативного мислення.

Від Товариства «Знання» України, його науковців і митців сердечно бажаємо Вам добра, міцного здоров’я на довголіття, мирного неба, святкової сімейної втіхи, нових видатних творчих звершень задля культурного розвитку і всебічного зміцнення Незалежної України!

З глибокою повагою –

Президент Товариства «Знання» України,

президент НАПН України,

академік НАН України і академік НАПН України

В.Г. Кремень

Голова правління Товариства «Знання» України,

президент Університету сучасних знань,

член-кореспондент НАПН України,

октор філософських наук, професор

В.І. Кушерець

Учений секретар правління Товариства «Знання» України,

письменник, заслужений журналіст України

В.Ф. Василашко

10 вересня 2020 року.