Американські вчені провели ряд досліджень властивостей кави, в ході яких виявили невідому до сьогоднішнього дня здатність напою позитивно впливати на розумові здібності.

В експерименті взяли участь майже сто людей віком до 25 років, в основному студенти. Завданням учасників було дискутувати на різні теми, пропонувати нові ідеї для вирішення проблем. Добровольців розділили на дві групи: перша пила каву до початку дискусій, а друга – після.

 

kavaПісля дослідження з'ясувалося, кофеїн позитивно впливав на інтелектуальну діяльність людей в колективі, якщо був випитий до того, як ставилися завдання, що вимагають розумової, креативної діяльності. За словами експертів, зосередженість і уважність людей з першої групи були вищими, ніж у другій, а оцінки – майже в півтора рази вище (Здоров’я, Економічні новини, 26.03.2019).