165403606 1649643128561671 2628978256067619292 nЗ великим сумом, зі сльозами на очах і з болем у серці сповіща-ємо, що нині, 27 березня, раптово помер славний син України, світоч знань українських, один з найближчих друзів і невтомних лекторів Товариства «Знання» України, завідувач кафедри сло-в'янської філології і загального мовознавства Київського міжнародного університету, заслужений діяч науки і техніки України, відмінник освіти України, член НСПУ, член Центрального правління і Головної ради Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, лауреат літературних премій імені Бориса Грінченка, імені Івана Огієнка та імені Дмитра Нитченка, професор Іван Пилипович Ющук (народився 1932 року).

Ще вчора радів подякою з Краматорська за подаровану ним книжку «Наша мова - наша історія", мав утіху, що в нього, автора 20 підручників і сотень книг та публікацій з питань мови, вийшла підсумкова книжка «Мова – найбільший скарб», що в «Урядовому кур’єрі» опублікована третя його стаття про українську мову, що він ще вчора в онлайн-режимі провів лекцію зі студентами, домовився з "Просвітою", щоб відклали "Знанню" 20 книг для надсилання захисникам України у прифронтову зону – і раптом «Швидка допомога» не встигла помогти.

Висловлюємо найсердечніші співчуття дочці Ларисі і сину Олегу, внукам Олі І Михайлу, яких він бавив і ростив, іншим родичам і друзям з такою страшною втратою. Прощайте, дорогий Іване Пилиповичу! Божої ласки Вам у тих світах, вічної, світлої пам’яті!

З великим болем -

В.Г.Кремень, президент Товариства "Знання" України, президент Національної академії педагогічних наук України, академік НАН України.

В.І.Кушерець - голова правління Товариства "Знання" України, президент Університету сучасних знань Товариства, член-кореспондент НАПН України.

В.Ф.Василашко, учений секретар Товариства "Знання" України, письменник, заслужений журналіст України.

27 березня 2021 року.