Завдяки денному сну в людей знижується ризик отримання серцевого нападу.

Денний сон у невеликій кількості може "врятувати життя", оскільки завдяки йому у людей знижується ризик отримання серцевого нападу, пише The Telegraph, посилаючись на дослідження вчених з грецького госпіталю Asklepieion Voula.

SonЗа словами доктора Маноліса Каллістратоса, який очолював дослідження, високий тиск у меншій мірі шкодить кровоносним судинам і серцям тих, хто любить подрімати вдень. Експерти з Греції вивчили близько 400 чоловіків і жінок, середній вік яких 61 рік, котрі страждають від високого кров'яного тиску. З'ясувалося, що у тих з них, хто приділяв деякий час денному сну, тиск після цього знижувався приблизно на п'ять відсотків.

Цього достатньо, щоб зробити значний вплив на кількість серцевих нападів, вважають учені. Інші показники - зокрема, частота пульсу, у тих, хто спав удень, теж були кращими, ніж у тих, хто волів увесь день проводити без сну. У тих, чий денний сон триває довше (приблизно годину на день), результати були найбільш оптимальними.

Каллістратос називає денний сон "звичкою минулого", яку, на його погляд, слід інтегрувати в сучасний спосіб життя. "Денний сон став звичкою для обраних через робочу культуру, що враховує нормований графік, й інтенсивність зайнятості щодня", - скаржиться він.

Учені також стверджують, що брак сну може призвести до алкоголізму та ожиріння. Вони вважають, що годинний сон дитини після обіду допомагає в навчанні, оскільки він підвищує розумову активність (за матеріалами: РИА Новости Корреспондент.net, 31 серпня 2015).