Індійська організація космічних досліджень ISRO опублікувала першу фотографію Місяця, зроблену апаратом Chandrayaan-2.

Фотографія була зроблена камерою LI4 апарату Chandrayaan-2 з висоти близько 2650 км від поверхні, повідомляє India Times.

Інженери ISRO виконали другий маневр на пов’язаній з Місяцем орбіті для Chandrayaan-2 і сказали, що всі параметри космічного корабля — в межах норми. 2 вересня буде проведено ще три маневри, перш ніж місяцехід відокремиться від корабля на орбіті.

М’яка посадка на Місяць запланована на 7 вересня. Це має стати перша посадка земного апарату біля Південного полюса земного супутника.

Chandrayaan-2 — це третя індійська автоматична міжпланетна станція після місячного орбітального зонда Chandrayaan-1 і марсіанського орбітального зонда. До складу нової місії входить відразу три апарати: супутник, посадкова платформа «Вікрам» і місяцехід «Прагаян», а також кілька інструментів для вивчення Місяця: два рентгенівських і один інфрачервоний спектрометр для вивчення складу місячної поверхні і пошуку води, камера з високою роздільною здатністю, ще одна камера для складання карти рельєфу, РСА-радар, а також прилади для дослідження місячної іоносфери і розрідженої атмосфери.

Якщо посадка модуля «Вікрам» стане успішною, Індія стане четвертою країною після СРСР, США і Китаю, апарат якої зробить м’яку посадку на поверхню Місяця. До недавнього часу на звання четвертої країни, що посадила космічний апарат на Місяць, претендував Ізраїль, але в квітні ізраїльський апарат розбився при спробі посадки (за матеріалами ЗМІ, 27-29.08.2019).