У Товаристві «Знання» України стартував новий проект – «Конституційний клуб».

Перше засідання круглого столу «Що таке конституційна просвіта громадян і для чого вона потрібна?» відбулося 23 жовтня.

Презентували новий проект Василь Кушерець, голова Товариства «Знання» України, доктор філософських наук, професор та Володимир Кампо, суддя КСУ у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України.

Відкрив засідання Василь Кушерець. «Конституційні цінності – гідність і права людини, верховенство права та конституційна демократія – стають вимогами і засобами захисту громадян в їх повсякденному житті, - наголосив він у своєму виступі».

klubВолодимир Кампо, суддя КСУ, заслужений юрист України підняв теми: «Конституційна просвіта як складова конституційної демократії в Україні» та «Вища школа і проблеми впровадження конституційної просвіти».

Учасниками круглого столу були: Микола Бідзіля, державний, громадський і науковий діяч, кандидат біологічних наук, Лариса Бірюк Іванівна, заступник керівника Секретаріату КСУ, Руслан Добровольський, лікар, учасник Євромайдану, Ірина Безсмертна, громадська активістка, викладач французької мови, Наталя Семчук, старший викладач Національного авіаційного університету, адвокат, кандидат юридичних наук, Володимир Колодзінський, дизайнер, громадський діяч, учасник Євромайдану, Юрій Ведєрніков, ректор Університету сучасних знань, Василь Василашко, учений секретар Товариства «Знання» України, Василь Неволов, голова Київської організації Товариства.

Учасники «круглого столу» відзначають зрослий інтерес громадянського суспільства до питань конституційної просвіти, що обумовлено підвищенням його активності та відповідальності за стан справ у державі та у територіальних громадах.

Засідання «Конституційного клубу» планується проводити один раз на два місяці.

Засідання круглого столу можна переглянути в YouTube на сайті Товариства «Знання» України.

Людмила ЧЕЧЕЛЬ
Фото авторки