Японці перетворили шкіру людини в цифровий дисплей. Передбачається, що його в майбутньому можна буде використовувати в медичних цілях.

Розроблена японськими вченими нова технологія дозволяє використовувати шкіру людини як цифровий дисплей. Відповідне відео було опубліковано в facebook користувачем I Love Science. На відео світлодіодний дисплей відображає рівень кисню в крові або пульс.

При цьому товщина плівки-основи становить менше 2 мікрометрів. Товщина світлодіодів – усього 3 мікрометри (в кілька разів тонша за людську волосину).

Плівка складається з декількох шарів оксинітриду кремнію і парилену. Таке поєднання продовжує життя пристрою, оскільки запобігає надходженню кисню і парів води з повітря.

Повідомляється, що тонкі і гнучкі полімерні світловипромінюючі діоди (PLED) і органічні фотодетектори (OPD) з оксиду індію та олова деформуються у відповідь на рухи тіла. При цьому вони у шість разів ефективніші, ніж попередні аналоги ультратонких PLED.

Учені вважають, що такий дисплей у майбутньому можна використовувати у медицині. А, можливо, навіть замінити планшети і смартфони супертонкими гнучкими девайсами на основі цієї технології (за матеріалами преси, Сегодня та ін. 26.04.2016).